TRÆD IND I FANTASTIKS FANTASTISKE VERDEN

Fantastik er foreningen for danske fans af alt, hvad der har med science fiction, fantasy og horror at gøre. Er du til film, tegneserier, bøger og tv med et fantastisk islæt, så er Fantastik nok noget for dig.
Læs mere om foreningen.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Generalforsamling 2022 referat

På den netop overståede generalforsamling, tog de tilstedeværende et kig på aktivitetsniveauet i foreningen. Det var ikke mange aktiviteter vi havde lige op til pandemien, og hen over restriktionerne er vi endt med stort set kun at have Himmelskibet som fast aktivitet. Klaus Æ. Mogensen har allerede tidligere luftet at han gerne vil trække sig som redaktør, og det er ikke lykkedes at finde nogen der vil tage over.
På generalforsamlingen kom vi frem til at bestyrelsen nok er løbet tør for energi og at tiden nok er løbet fra en forening som Fantastik. Vi vil derfor lave et oplæg til nedlæggelse af foreningen, og vil derefter indkalde til en ekstraordinær generalforsamling en gang i efteråret 2022. Skulle der dukke nogen op på denne ekstra ordinære generalforsamling der vil køre foreningen videre, så giver bestyrelsen gerne stafetten videre.

Referatet fra generalforsamlingen kan findes her: www.fantastik.dk/generalforsamling

Har du spørgsmpl er du velkommen til at skrive til: forening@fantastik.dk

Opdatering : Der har været spørgsmål omkring Fantasticon. Fantasticon startede som en del af Fantastik, men for nogle år siden splittede vi op, så det nu er foreningen Fantasticon der står for festivalen. Fantasticon er således ikke påvirket af ovenstående.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Fantastik Generalforsamling 2022

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i foreningen Fantastik med afholdelse onsdag den 27 April 2022 kl. 19.30. Mødet finder sted via Zoom, på følgende link:

https://us02web.zoom.us/j/85138113047?pwd=eUMzaGFCNjlvSHpqbXVEc1ZIcjVRQT09

Meeting ID: 851 3811 3047
Passcode: 371255

Dagsorden;
1. Valg af dirigent og referent
2. Formandens beretning for 2021
3. Kassererens beretning for 2021
4. Godkendelse af regnskab for 2021

4.a Gennemgang af budget for 2022, herunder fastsættelse af kontingent
5. Forslag fra bestyrelsen
6. Indkomne forslag
7. Valg af bestyrelse og suppleanter, jævnfør § 5 stk. 2
– Flemming R. P. Rasch, Andreas Søe, Bjarne Sinkjær er på valg til bestyrelsen
– Kenneth Krabat og Kenneth Holm Larsen er på valgt som bestyrelsessuppleanter
8. Valg af revisor og revisorsuppleant
– Kenneth Holm Larsen er på valg som revisor
– Der er pt ikke valgt en revisorsuppleant
9. Eventuelt

Forslag, der ønskes behandlet under dagsordenens pkt. 6, skal fremsættes skriftligt og være bestyrelsen i hænde senest to uger før generalforsamlingen.
Forslag sendes på mail til kasserer@fantastik.dk inden 13. April.

Den endelige dagsorden med indkomne forslag vil blive offentliggjort på hjemmesiden inden generalforsamlingen.

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Himmelskibet 63

Himmelskibet nr.63 kan nu downloaded fra hjemmesiden:
http://himmelskibet.dk/anmelderblog/?p=6434
 

Udgivet i Himmelskibet | Skriv en kommentar

Fantastik åbner igen

Det er efterhånden lang tid siden der har været et fysisk Fantastik-arrangement, men nu starter vi så småt op igen. I næste uge, 20/7 2021, vil der være cafeaften igen på Cafe Asta i Valby. Husk coronapas! Senere på året regner vi med at arrangere en lille udflugt. Og vi regner med at være til stede på Fantasticon 3-5 september.

Flemming Rasch
Formand

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Fantasticon 2021

Fantasticon 2021 bliver, om Corona vil, en fysisk con samme sted som i 2019. Vi har sat priserne lidt ned i forhold til 2019, og som noget nyt kan man komme gratis ind hvis man er under 26 og tilmelder sig på forhånd. Årets tema er weird – weird fiction og new weird, men der er også andre ting end det på programmet. Årets æresgæster bliver danske Anne-Marie Vedsø-Olesen og britiske Laura Mauro. Håber at se mange af jer i år!

Læs mere i nnyhedsbrevet og på hjemmesiden.

Flemming Rasch
(Med min Fantasticon-kasket på)

Udgivet i Arrangementer | Skriv en kommentar

Vilde Universer

Vi har modtaget en henvendelse om et nyt arrangement som vi bestemt gerne vil støtte op omkring, så I får lige henvendelsen her:

————————————————————

Vilde Universer er et træf for folk der læser og skriver i de fantastiske genrer. Træffet foregår i Aarhus, og vi afholder det for første gang i efteråret 2021, nærmere bestemt lørdag d. 9. oktober på Huset Trøjborg.
Du kan tilmelde dig træffet på http://vildeuniverser.dk/billetter/
Vi fokuserer på fantastisk litteratur skrevet for voksne (inklusive god YA), men forholder os til gengæld bredt til alle genrer og undergenrer indenfor det fantastiske. Vi håber også at appellere bredt, på tværs af alder, genrerpræferencer og anciennitet. Man er lige velkommen uanset om man de sidste 50 år har læst alt hvad der er blevet udgivet af science fiction, eller om man først for nylig har opdaget den fantastiske litteratur og ser på den med helt nye øjne.
I år bliver træffet en endagsbegivenhed. Programmet er i skrivende stund ikke helt på plads, men vi arbejder med følgende punkter:
At skabe universer. Worldbuilding panel med tema enten om genregrænser eller om hvordan man bruger hverdagsscener og -elementer i sit fiktive univers.
Science fiction og det gode selskab – må der være et rumskib på forsiden? Diskussion af de bøger med science fiction-karakter som i de senere år er kommet fra anerkendte forfattere.
Hvordan slipper de afsted med den vilde ide? Panel om hvordan man man får en historie til at føles troværdig når den bygger på en totalt urealistisk idé.
SFF som politisk analyseværktøj. Om hvordan genrelitteratur kan behandle tunge samfundsemner ved at vende dem på hovedet og sætte dem på spidsen i et fiktivt univers.
På opdagelse i andres universer. Panel om fanfiction.
Lokalt forankret fantastik. Samtale mellem forfattere hvis historier foregår på et genkendeligt sted.
Nye strømninger i fantasy. Foredrag om hvordan engelsksproget fantasy i disse år udvikler sig i nye retninger, væk fra klassisk high fantasy og mod helt nye typer af historier.
Fantastiske lokummer. Foredrag med konkrete eksempler på hvordan man i SFF-litteratur har behandlet emnet bortskaffelse af afføring.
At være i en skrivegruppe. Rundbordssnak med medlemmer af skrivegruppen Prologos.
Sensitivity reading. Hvad er formålet, og hvordan griber man det an?
Gå meget gerne ind på Facebookbegivenheden https://www.facebook.com/events/4110906245637536 og meld dig som deltager eller interesseret.

 

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Generalforsamlingsreferat

Så er referatet fra generalforsamlingen lagt på hjemmesiden sammen med regnskabet

Referater

 

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Generalforsamlingen 3/5 2021

Som tidligere annonceret holdes der generalforsamling nu på mandag d. 3/5 kl. 19. Det foregår på Zoom. For dem som ikke kender Zoom, så er det et lille program, der vil blive installeret automatisk, hvis man ikke allerede har det installeret. Med det program kan man snakke med de andre deltagere i mødet via mikrofon, hvis man har det på sin computer, eller via en chat hvor man kan skrive beskeder. Det er dog et krav at man har lyd på sin computer, så man kan høre hvad andre siger, og at man har en internet-forbindelse. Det kan også lade sig gøre at bruge en tsmartphone til Zoom. Hvis man gerne vil ses af andre på mødet, kan man bruge et webcam, men det er ikke nødvendigt for at deltage i mødet. (Det er muligt at vise ting man har liggende på sin computer for andre deltagere i mødet uden ekstra udtyr, hvis man vil det).

Brug dette link i din browser for at komme ind på mødet:

https://us02web.zoom.us/j/84376865893

Der vil gå et stykke tid før du kommer ind, men du kan bare lade Zoom-programmet stå imens.

Flemming Rasch
Formand

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Himmelskibet 61

Forårsnummeret af Himmelskibet er nu klar til download:

http://himmelskibet.dk/anmelderblog/?p=6272

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Generalforsamling 2021

I 2020 valgte vi i bestyrelsen ikke at afholde generalforsamling i foreningen Fantastik pga Coronarestriktionerne. Der indkaldes nu til ordinær generalforsamling i foreningen Fantastik med afholdelse mandag den 3 Maj 2021 kl 19.00. Mødet finder sted via Zoom. Info omkring hvordan man deltager i Zoom mødet samt link til mødet vil blive lagt på foreningens hjemmeside inden mødet.

Dagsorden;
1. Valg af dirigent og referent
2. Formandens beretning for 2019 og 2020
3. Kassererens beretning for 2019 og 2020
4. Godkendelse af regnskab for 2019 og 2020
5. Forslag fra bestyrelsen
6. Indkomne forslag
7. Valg af bestyrelse og suppleanter, jævnfør § 5 stk. 2
– Klaus Æ. Mogensen, Thomas Winther og Tue Sørensen er på valg til bestyrelsen
– Bjarne Sinkjær, Andreas Søe og Joannes a Stykki er på valgt som bestyrelsessuppleanter
8. Valg af revisor og revisorsuppleant
– Bjarne Sinkjær er på valg som revisor
– Andreas Søe er på valgt som revisorsuppleant
9. Eventuelt

Forslag, der ønskes behandlet under dagsordenens pkt. 6, skal fremsættes skriftligt og være bestyrelsen i hænde senest to uger før generalforsamlingen.
Forslag sendes på mail til kasserer@fantastik.dk inden 19. April.

Den endelige dagsorden med indkomne forslag vil blive offentliggjort på hjemmesiden inden generalforsamlingen.

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar