Vilde Universer

Vi har modtaget en henvendelse om et nyt arrangement som vi bestemt gerne vil støtte op omkring, så I får lige henvendelsen her:

————————————————————

Vilde Universer er et træf for folk der læser og skriver i de fantastiske genrer. Træffet foregår i Aarhus, og vi afholder det for første gang i efteråret 2021, nærmere bestemt lørdag d. 9. oktober på Huset Trøjborg.
Du kan tilmelde dig træffet på http://vildeuniverser.dk/billetter/
Vi fokuserer på fantastisk litteratur skrevet for voksne (inklusive god YA), men forholder os til gengæld bredt til alle genrer og undergenrer indenfor det fantastiske. Vi håber også at appellere bredt, på tværs af alder, genrerpræferencer og anciennitet. Man er lige velkommen uanset om man de sidste 50 år har læst alt hvad der er blevet udgivet af science fiction, eller om man først for nylig har opdaget den fantastiske litteratur og ser på den med helt nye øjne.
I år bliver træffet en endagsbegivenhed. Programmet er i skrivende stund ikke helt på plads, men vi arbejder med følgende punkter:
At skabe universer. Worldbuilding panel med tema enten om genregrænser eller om hvordan man bruger hverdagsscener og -elementer i sit fiktive univers.
Science fiction og det gode selskab – må der være et rumskib på forsiden? Diskussion af de bøger med science fiction-karakter som i de senere år er kommet fra anerkendte forfattere.
Hvordan slipper de afsted med den vilde ide? Panel om hvordan man man får en historie til at føles troværdig når den bygger på en totalt urealistisk idé.
SFF som politisk analyseværktøj. Om hvordan genrelitteratur kan behandle tunge samfundsemner ved at vende dem på hovedet og sætte dem på spidsen i et fiktivt univers.
På opdagelse i andres universer. Panel om fanfiction.
Lokalt forankret fantastik. Samtale mellem forfattere hvis historier foregår på et genkendeligt sted.
Nye strømninger i fantasy. Foredrag om hvordan engelsksproget fantasy i disse år udvikler sig i nye retninger, væk fra klassisk high fantasy og mod helt nye typer af historier.
Fantastiske lokummer. Foredrag med konkrete eksempler på hvordan man i SFF-litteratur har behandlet emnet bortskaffelse af afføring.
At være i en skrivegruppe. Rundbordssnak med medlemmer af skrivegruppen Prologos.
Sensitivity reading. Hvad er formålet, og hvordan griber man det an?
Gå meget gerne ind på Facebookbegivenheden https://www.facebook.com/events/4110906245637536 og meld dig som deltager eller interesseret.

 

Dette indlæg blev udgivet i Foreningen Fantastik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.