Foreningen Fantastik

På den ekstraordinære generalforsamlingen 2022 blev det vedtaget at nedlægge foreningen fantastik. Dette blev bekræftet på den efterfølgende urafstemning hvor alle afgivne stemmer stemte for en nedlæggelse. Foreningen der dermed per 31/12-2022 nedlagt.

Himmelskibet.dk fortsætter som en anmelderblog.

Fantasticon er ikke påvirket af nedlæggelsen, da den arrangeres af foreningen Fantasticon.

Det er stadig muligt at skrive til forening@fantastik.dk hvis man skulle have spørgsmål omkring nedlukningen af foreningen.

Tak for næsten 20 år med de fantastiske genrer, og vi mødet helt sikkert derude i Fantastikkens verden

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Himmelskibet vinder pris

Himmelskibet er godt nok lukket nu, men arven fra magasinets levetid er nu cementeret, idet nr. 63 fra sidste år har vundet prisen for bedste europæiske fanzine på den nys overståede årlige convention for det Europæiske Science Fiction Selskab! Stor ære, og, synes vi naturligvis selv, en velfortjent måde at afslutte magasinet på!

Udgivet i Himmelskibet | Skriv en kommentar

Fantastik nedlagt pr. 31/12-2022

På den ekstraordinære generalforsamlingen 2022 blev det vedtaget at nedlægge foreningen fantastik. Dette blev bekræftet på den efterfølgende urafstemning hvor alle afgivne stemmer stemte for en nedlæggelse. Foreningen der dermed per 31/12-2022 nedlagt.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Deltagelse i den ekstraordinære generalforsamling 26/10

Den ekstraordinære generalforsamling i Fantastik d. 26/10 2022 kl. 20 foregår på Zoom. Her er både et link og mødets ID samt adgangskode, som man kan bruge (på zoom.us) hvis linket af en eller anden grund ikke virker.
Topic: Fantastik ekstraordinær generalforsamling
Time: Oct 26, 2022 08:00 PM Copenhagen
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84479620505?pwd=eHZ4ZEorREFxajR0WVJXeUg0SFQyQT09
Meeting ID: 844 7962 0505
Passcode: 196408

Hvis man ikke kender Zoom, så er her lidt vejledning:
Der skal bruges en computer med adgang til internettet. Eventuelt kan man bruge en smartphone. For at kunne sige noget, er det også nødvendigt at have en mikrofon, ellers er en højttaler eller en høretelefon tilstrækkelig. Har man et webcam, kan man bruge det, men det er ikke nødvendigt.
For at komme ind, bruger man bare linket ovenfor. Hvis ikke man har været på Zoom før, eller man skal have det opgraderet, vil Zoom installere et lille program (det skal man give tilladelse til). Zoom vil derefter starte i et vindue udenfor browseren. Det kan tage lidt tid at komme ind i selve mødet.
Når man er inde, kan man vælge om man vil slå mikrofon og/eller video (webcam) til. Slå kun mikrofonen til når du vil sige noget – ellers kan det blive lidt af et lyd-kaos at holde møde. Hvis du har flere højttalere eller mikroner, er det muligt du skal vælge den du vil bruge, men Zoom plejer at kunne hitte ud af det. Der er en chat i mødet, hvor du kan skrive hvad du vil sige i, hvis du ikke har en mikrofon, eller ikke kan få den til at virke.

Flemming Rasch
Formand

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i foreningen Fantastik

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i foreningen Fantastik

Afholdes onsdag den 26. oktober 2022 kl. 20:00 over Zoom. Info omkring hvordan man deltager i Zoom-mødet samt link til mødet vil blive lagt på foreningens hjemmeside (http://www.fantastik.dk/) inden mødet.

Dagsorden:

  • 1. Valg af dirigent og referent
  • 5. Forslag fra bestyrelsen (se herunder)
  • 6. Indkomne forslag
  • 9. Eventuelt

Forslag om opløsning af foreningen Fantastik.

På den ordinære generalforsamling i 2022 var der kun et meget lille fremmøde, hvilket har været kendetegnende for flere af de seneste generalforsamlinger. Talen faldt hurtigt på at der ikke var den store aktivitet i foreningen, samt at bestyrelsen er løbet tør for energi. Vi har flere gange prøve at række ud for at få nye kræfter engageret til at tage over, men uden held. Det blev derfor på generalforsamling besluttet at der skulle indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling hvor formålet er at opløse foreningen. Da vi meldte dette ud efter generalforsamlingen var der flere der tilkendegav deres ærgrelse over at foreningen er ved at lukke, men de fleste viste også fuld forståelse for at der ikke længere er energi og kræfter til at køre foreningen videre, og at det er bedre at lukke den end bare at lade den løbe ud i sandet. Der er desværre ikke nogen der har meldt sig med ønsket om at træde til og køre foreningen videre.

Bestyrelsen har lagt en plan for en opløsning af foreningen, hvilket kan læses her.

Til afstemning på generalforsamlingen er spørgsmålet om foreningen Fantastik skal nedlægges. Detaljerne for planen kan justeres på generalforsamlingen.

Kommentarer og spørgsmål kan sendes til  kasserer@fantastik.dk

 

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Generalforsamling 2022 referat

På den netop overståede generalforsamling, tog de tilstedeværende et kig på aktivitetsniveauet i foreningen. Det var ikke mange aktiviteter vi havde lige op til pandemien, og hen over restriktionerne er vi endt med stort set kun at have Himmelskibet som fast aktivitet. Klaus Æ. Mogensen har allerede tidligere luftet at han gerne vil trække sig som redaktør, og det er ikke lykkedes at finde nogen der vil tage over.
På generalforsamlingen kom vi frem til at bestyrelsen nok er løbet tør for energi og at tiden nok er løbet fra en forening som Fantastik. Vi vil derfor lave et oplæg til nedlæggelse af foreningen, og vil derefter indkalde til en ekstraordinær generalforsamling en gang i efteråret 2022. Skulle der dukke nogen op på denne ekstra ordinære generalforsamling der vil køre foreningen videre, så giver bestyrelsen gerne stafetten videre.

Referatet fra generalforsamlingen kan findes her: www.fantastik.dk/generalforsamling

Har du spørgsmpl er du velkommen til at skrive til: forening@fantastik.dk

Opdatering : Der har været spørgsmål omkring Fantasticon. Fantasticon startede som en del af Fantastik, men for nogle år siden splittede vi op, så det nu er foreningen Fantasticon der står for festivalen. Fantasticon er således ikke påvirket af ovenstående.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Fantastik Generalforsamling 2022

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i foreningen Fantastik med afholdelse onsdag den 27 April 2022 kl. 19.30. Mødet finder sted via Zoom, på følgende link:

https://us02web.zoom.us/j/85138113047?pwd=eUMzaGFCNjlvSHpqbXVEc1ZIcjVRQT09

Meeting ID: 851 3811 3047
Passcode: 371255

Dagsorden;
1. Valg af dirigent og referent
2. Formandens beretning for 2021
3. Kassererens beretning for 2021
4. Godkendelse af regnskab for 2021

4.a Gennemgang af budget for 2022, herunder fastsættelse af kontingent
5. Forslag fra bestyrelsen
6. Indkomne forslag
7. Valg af bestyrelse og suppleanter, jævnfør § 5 stk. 2
– Flemming R. P. Rasch, Andreas Søe, Bjarne Sinkjær er på valg til bestyrelsen
– Kenneth Krabat og Kenneth Holm Larsen er på valgt som bestyrelsessuppleanter
8. Valg af revisor og revisorsuppleant
– Kenneth Holm Larsen er på valg som revisor
– Der er pt ikke valgt en revisorsuppleant
9. Eventuelt

Forslag, der ønskes behandlet under dagsordenens pkt. 6, skal fremsættes skriftligt og være bestyrelsen i hænde senest to uger før generalforsamlingen.
Forslag sendes på mail til kasserer@fantastik.dk inden 13. April.

Den endelige dagsorden med indkomne forslag vil blive offentliggjort på hjemmesiden inden generalforsamlingen.

Udgivet i Foreningen Fantastik | Skriv en kommentar

Himmelskibet 63

Himmelskibet nr.63 kan nu downloaded fra hjemmesiden:
http://himmelskibet.dk/anmelderblog/?p=6434
 

Udgivet i Himmelskibet | Skriv en kommentar

Fantastik åbner igen

Det er efterhånden lang tid siden der har været et fysisk Fantastik-arrangement, men nu starter vi så småt op igen. I næste uge, 20/7 2021, vil der være cafeaften igen på Cafe Asta i Valby. Husk coronapas! Senere på året regner vi med at arrangere en lille udflugt. Og vi regner med at være til stede på Fantasticon 3-5 september.

Flemming Rasch
Formand

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Fantasticon 2021

Fantasticon 2021 bliver, om Corona vil, en fysisk con samme sted som i 2019. Vi har sat priserne lidt ned i forhold til 2019, og som noget nyt kan man komme gratis ind hvis man er under 26 og tilmelder sig på forhånd. Årets tema er weird – weird fiction og new weird, men der er også andre ting end det på programmet. Årets æresgæster bliver danske Anne-Marie Vedsø-Olesen og britiske Laura Mauro. Håber at se mange af jer i år!

Læs mere i nnyhedsbrevet og på hjemmesiden.

Flemming Rasch
(Med min Fantasticon-kasket på)

Udgivet i Arrangementer | Skriv en kommentar